Installatie / Zonnepanelen

Zonnepanelen 

Wij bieden u zonnepaneel-installatie aan van de hoogste kwaliteit! Geniet van de kracht van de zon met een zonnepaneel. Wenst u de zonnekracht om te zetten in warmwater? Denk eens aan een zonneboiler!


Wat is een zonnepaneel?  

Een zonnepaneel is een paneel dat zonlicht omzet in elektriciteit. Zonnepanelen maken het mogelijk om zelf groene stroom op te wekken. Er zijn diverse types zonnepanelen. De meest voorkomende types zijn gemaakt van glasplaat en aluminium frame met daarachter gelamineerde zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. De meest voorkomende kleur is donkerblauw of zwarte zonnepanelen met een zilverkleurig of zwart aluminium frame. 

Hoe werkt een zonnepaneel? 

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, waarvan het hoofdbestanddeel silicium is. De uitzonderlijke werking van silicium is dat het opgevangen licht in elke lichtcel direct omzet in energie. Deze zonnecel bestaat uit een dun plaatje en daaruit is een onderverdeling van de twee ladingen. Aan de bovenzijde een negatieve lading en aan de onderzijde een positieve lading. Het silicium is verwerkt in het plaatje en dient als een halfgeleidend materiaal, dat alleen energie doorvoert wanneer er contact is met de lichtval. Het zonnepaneel komt opgang, doordat het licht inval stroom opwekt. Dit creëert energie door middel van dunne metalen vingers aan de voorkant van de cel via de elektrische toepassing terug naar de metalen achterkant van de zonnecel. Echter hangt het van de type af silicium of de zonnecel een groter of kleiner aandeel heeft in de omzet van zonlicht in energie. 

Zonnepaneel en geen zon?  

In België schijnt de zon niet altijd even sterk, maar toch geven zonnepanelen genoeg energie om bij bewolkt weer te laten werken, dat gebeurt door middel van een indirecte werking van de licht inval ofwel diffuus licht. Dit geeft de opportuniteit om zelfstandig groene energie te doen opwekken. Montage zonnepanelen Voor de optimale voorziening van energie moeten de zonnepanelen zodanig worden geplaatst, dat er zoveel mogelijk zonlicht op valt. Dat geeft niet per definitie aan, dat de zonnepanelen naar het zuiden gericht moeten staan. Het gaat om de oriëntatie van zuidoost en zuidwest met een hellingshoek tussen 20° en 60° dit zorgt voor de optimale licht ontvangst van uw zonnepaneel.