Installatie / Zonneboiler

Zonneboiler

Zonneboiler installateur Antwerpen

Bent u op zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Antwerpen? Wij adviseren, plaatsen en onderhouden zonneboilers voor onze klanten in Antwerpen en omgeving. Wij werken op een eerlijke en transparante wijze, ons advies en specialisatie in renovatie van particuliere sanitaire en verwarmingsinstallaties maken van ons de ideale partner voor uw zonneboiler installatie.

Profiteer nog vlug van de premies! Neem contact via het formulier voor een persoonlijke offerte.

Zonneboiler informatie en advies

Een zonneboiler slaat zonnewarmte in water op. Naargelang de toepassing (enkel sanitair of verwarming en sanitair) zal het opslagvat of de boiler in omvang dienen toe te nemen. Dit gaat van 200 liter voor sanitair tot 600 liter en meer voor verwarming en sanitair. 

Zonnewarmte is gedurende een ganse dag aanwezig en is niet krachtig genoeg om op korte termijn een grote massa water te verwarmen. Ideaal is dus dat de zonneboiler 's morgens volledig koud staat, dus al het warm water is 's avonds verbruikt, zodat de boiler gedurende gans de dag kan opladen en tegen 's avonds weer zijn volle capaciteit kan afgeven. 

Om de boiler zo veel mogelijk zon te laten opslaan dien je misschien je bad-en douchetijden te veranderen van 's morgens naar 's avonds. Indien er onvoldoende zonnewarmte tijdens de dag was, zal de verwarmingsketel op een door jou bepaald tijdstip bijverwarmen zodat het warm water op temperatuur is als je dit wil gebruiken.

Interesse? Contacteer ons voor een persoonlijk advies ter plaatse en een aangepaste offerte.

Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector bestaat uit een glazen én een donkere metalen plaat met daartussen een stel koperen buizen waarin de vloeistof vloeit die de zonnewarmte zal doorgeven aan uw sanitair op te warmen water in de zonneboiler.

Principe:

  1. Zonnecollector geplaatst op uw dak 
  2. Zonlicht -> warmt water op 
  3. Voorraadvat = Zonneboiler
  4. De vloeistoftemperatuur kan oplopen tot 90°C
  5. Te weinig zonnewarmte? -> verwarmingsketel springt bij om uw warmwater te produceren

Welke premies krijg ik voor mijn zonneboiler?

Om te kijken welke premies gelden voor het plaatsen van een zonneboiler kan u alle informatie vinden op de website van Vlaanderen.be. Hier wordt alles netjes opgesomd en hebt u de meest courante bedragen.  Wij kunnen u hier ook altijd verder de nodige informatie over verschaffen.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Uw sanitair warmwaterverbuik is verantwoordelijk voor 25 % van uw brandstofverbruik. Met een zonneboiler kunt u hierop 60 % besparen. Dit geeft voor een gemiddeld gezin met twee kinderen een besparing van 240 euro/jaar. U kunt de zonnewarmte uit de zonneboiler gebruiken voor verwarming, warmwater afwassen, wassen. Omwille van deze waaier van toepassingen en de immer stijgende energiekost is en blijft de zonneboiler een interessante én ecologsich verantwoorde belegging.

Wat kost een zonneboiler installeren?

Een zonneboilerinstallatie, geleverd en geplaatst, geschikt voor de warmwaterbereiding voor vier personen kost gemiddeld 4.850 euro (excl. 6% BTW voor een woning ouder dan 10 jaar). U kan er ook voor kiezen om een zonneboiler te laten installeren tijdens uw badkamerrenovatie.

Zonneboilers vergelijken - Zonneboiler merken

Wij kiezen enkel voor zonneboilers van kwaliteitsleveranciers afhankelijk van uw installatie.

Zonneboiler installateur

émiel bvba heeft zich als verwarmingsspecialist toegespitst op hernieuwbare energie.
Wenst u een zonneboiler te laten installeren? Heeft u vragen over zonneboilers? 
Vraag vrijblijvend een offerte of meer info ivm zonneboilers via het contactformulier!