Is uw verwarmingsinstallatie winterklaar? 

Vermijd defecten en verhoog het rendement van uw centrale verwarming. 
Indien gewenst voeren wij de controles voor u uit, eventueel gekoppeld aan het wettelijk onderhoud van uw HR-ketel. 

Contacteer ons voor een controle via het contactformulier

Voer volgende controles uit: 
 1. Controleer de waterdruk
  Zoek de manometer en bekijk de druk, deze moet zich tussen 1,5 en 2 bar bevinden. Bij onderdruk moet je water bijvullen.
 2. Ontlucht de radiatoren
  Voorbereiden: Draai alle radiatorkranen open, schakel de ketel uit en neem het ontluchtingssleuteltje en een doekje om overtollig water op te vangen.
  Ontluchten: Begin bij het hoogste punt en eindig op het laatste punt. Sluit de kraan van de radiator die je wilt ontluchten. Met het ontluchtingssleuteltje open je langzaam het ventiel van de radiator. Houdt je doekje bij de hand, je hoort de lucht ontsnappen, zodra er water ontsnapt sluit je het ventiel. Draai de kraan terug open en herhaal dit proces bij alle radiatoren. 
  Controleer opnieuw de waterdruk! (zie punt 1)
 3. Controleer op lekken
  Zijn er vochtplekken op de muren of is er waterverlies terwijl de ketel niet aan staat? Controleer alle zichtbare leidingen, collectoren, radiatoren en koppelingen.
 4. Haal het vuil van de verwarming
  Verwijder het stof van de verwarming, zo krijgt u meer rendement simpelweg omdat de lucht makkelijker kan circuleren.
 5. Controleer de thermostaat instellingen (en de batterijen)
  De ketel heeft misschien de hele zomer niet gewerkt, de batterijen in uw thermostaat wel. Als de batterijen het laten afweten net wanneer u ze nodig heeft en u heeft geen vervangbatterijen dan zou dit wel heel jammer zijn (gebruik herlaadbare batterijen). 
 6. Laat je verwarming altijd aan
  Als je langere tijd van huis gaat in de winter laat je best je verwarming op lage temperatuur (6°C) werken ter voorkoming van eventuele bevriezing van leidingen.
Extra wintermaatregelen: 
 • Bescherm alle binnen- en buitenleidingen tegen vorst 
  Sluit de toevoer naar de buitenkranen en open de buitenkraan (en laat ze ook openstaan gedurende de hele winter). Dit voorkomt lekkages door bevriezing. Eventueel kan u leidingen in (kruip)kelders isoleren met buisisolatie of rotswol.
Wij wensen u alvast een gezellig warme winter zonder cv-problemen!